Kreativ marknadsföring för takläggare

När du som takläggare har jobbat ett tag och är trött på allt som har med broschyrer och tidningar och göra och har marknadsfört sig så under en lång tid så kanske du vill prova något annat? Ibland är det idé torka på hur man ska synas bättre som takläggare, här ska vi gå igenom lite tips som kommer sätta igång kreativiteten i dig!

Samarbeten
Att välja några firmor som du som takläggare börjar samarbeta med. Till exempel murare, snickare, sotare. Ni bestämmer att ni ska sprida varandra mun till mun och till de som ni känner och möter på i ert arbete. Ta varandras visitkort och stötta upp för varandra i er marknadsföring så slipper man vara den som står själv i att sprida ordet om sin firma.
Man kan också som takläggare välja att samarbeta med mindre inrednings och renoverings butiker. De stora kedjorna brukar inte ta in sådana samarbeten men mindre sådana kan du nog få till ett sådant samarbete med om du kan visa dig värdig som takläggare med referenser.

Starta en lokal förening
Att gå ihop med andra företagare och starta en förening är ett sätt för kunder att skapa tillit till dig som takläggare då en förening är något där folk finner trygghet och lojalitet. Det kan vara så att inom denna förening så finns det olika helhetslösningar takläggare och för kunden där det blir en rabatt om man anlitar flera i föreningen till flera jobb i hemmet.
I föreningen kan ni ordna mässor, erbjudanden, trygghetsavtal för kunden som är svåra att konkurrera med för andra som jobbar som takläggare.

Inom föreningen så hjälper man varandra och har stöttning av varandra i sitt arbetande och hjälper varandra att komma framåt. Att en takläggare och en murare till exempel i samma förening ska kunna använda sig av varandras kundkrets om det skulle behövas.

Man kan ordna gratis föreläsningar, evenemang och andra roligheter där ni har en dag som ni marknadsför er och ger erbjudanden till kunderna som inte ger någon annan dag.

Anlita en spridare
Om det är så att du själv som takläggare inte är särskilt duktig på att marknadsföra din firma så rekommenderar jag att anlita en så kallad spridare. Den här personen anställer du kanske några timmar på https://takläggarestockholmslän.se i veckan som sitter och enbart sprider ditt företag runt på olika sätt. Att sprida mun till mun, att dela ut flyers och broschyrer, att göra videos på Youtube om dig som takläggare, att ordna samarbeten med andra firmor, att sköta logistiken som krävs inom föreningen om du väljer att starta en sådan.

Det finns hundra tals sätt att synas som takläggare och det är bara fantasin som sätter gränser här och medan det kan låta tråkigt med marknadsföring så kan det faktiskt vara riktigt roligt och det är det som kommer få ditt företag i slutändan att blomstra eller gå i konkurs.