Intresserad av bambugolv? Här finns råd och fakta från snickare!

Bambugolv har blivit allt mer populärt på senare tid, särskilt inom inrednings- och designälskare och snickare Malmö. Det är ett modernt golv som har ett säreget och vackert utseende. Det slutar inte där. Bambugolvet är nämligen miljövänligt och hållbart också. Bland snickare är det kanske ännu inte något som vanligtvis används men det kan hända att bambu tar sig in starkt på den svenska golv-marknaden.

snickarenimalmö.se

De flesta vet att bambu växer snabbt

Det går betydligt mycket fortare att odla bambu än att odla upp stora träd. Bambu blir skörd-färdigt på bara fem år medan träd kan ta upp mot 50-100 år innan de blir färdiga som snickarenimalmö.se. Därför är det inte lika illa att skörda ett fält med bambu som att skörda en skog. Dessutom växer samma bambu, vid träbearbetning, upp om och om igen när man skördar den vilket gör att marken den odlas på inte utarmas på samma sätt.

Hur är bambu som golv?

 

Jo för er snickare och andra som är mer intresserade av själva användbarheten för snickare Malmö. Bambu är hårt och slitstarkt vilket gör det till ett bra golv-alternativ. Det tål värmeväxlingar och även väta i större utsträckning än de flesta andra träsorter. Det är så pass tåligt att man faktiskt kan ha golvvärme under ett bambugolv. Det är då viktigt att en riktig snickare sätter in golvvärmen!