Baka ihop gamla lån

När du redan har en massa lån så kanske tanken på att ta ett nytt låter skrämmande och som en dum idé. Men tänk igen, för här kan du faktiskt dra nytta av flera saker som att få lägre ränta, ett enda betaldatum och en bättre kreditvärdighet hos snabblån.io.

Begreppet för att baka ihop lån
Samlingslån är det vanligaste begreppet för att samla ihop alla de gamla lånen och betala av dem med ett nytt. Ett annat ord är omstartslån som kort och gott betyder att du gör en omstart och löser gamla skulder. Det finns flera långivare som specialiserar sig just på samlingslån eftersom villkoren och räntorna i regel är bättre än för vanliga privatlån. Tanken är ju att lösa dina lån och avbetalningar som står och tar upp plats i din egen kassa och äter upp dina pengar varje månad.

Vart hittar du de bästa samlingslånen?
Söker du på “samlingslån” på Google får du upp flera långivare som direkt erbjuder samlingslån just för det här ändamålet. Du kan emellertid också gå till en jämförelsesajt som har ett samarbete med olika långivare. Då behöver du inte oroa dig för att få för många UC-förfrågningar eftersom en sådan sajt endast tar en enda kreditupplysning för alla långivare och ger dig det bästa anbudet.

Ett annat tips är att ta reda på mer av din egen bank för att se hur de kan hjälpa dig. Om du redan är kund hos en bank brukar de ge dig lite bättre villkor om de vet att du är en lojal och bra kund.

Varför samla lån?
Med tiden är det vanligt att vi samlar på oss en massa delbetalningar och avbetalningar. Dessutom ser vi en bostad som vi gärna vill ha och då står vi där med ett bolån. Sedan var det ju den där viktiga renoveringen som höjer värdet på huset, med mera.

Som du säkert redan förstått är svenskarna ganska belånade, oavsett om det rör sig om smålån, privatlån eller stora bolån. Om du tittar på din egen lånehistorik och upptäcker att du både har det ena och det andra lånet att brottas med så kanske det faktiskt är dags att baka ihop alla lån till ett. Det gör att du får många fler fördelar:Pengar - Lån

• Din kreditvärdighet förbättras eftersom ett lån ser bättre ut för andra banker än om du stod med 10 olika.
• Det blir lättare för dig att hålla reda på ett enda betaldatum varje månad istället för att krångla till det med en massa olika deadlines.
• Det blir billigare! Ett lån med lägre ränta blir betydligt billigare än 10 stycken med olika räntor. Dessutom blir räntan högre för varje lån du drar på dig eftersom din kreditvärdighet automatiskt dras ner.
• Det löser betalningsanmärkningar eller lån hos Kronofogden så detta slipper sätta käppar i hjulen för dig i vardagen.
Ett samlingslån är alltså enklare och fördelaktigare på alla sätt! Däremot gäller det att hitta en aktör som ger dig de bästa villkoren i förhållande till hur din egen ekonomi ser ut.